4+1 VINKKIÄ TYÖHYVINVOINTIIN

Väsyttää, paikkoja kolottaa ja on vähän hankala motivoitua työn touhuun. Lounastauon jälkeen työ takkuaa ja iltapäivän tunteina meinaa nukahtaa pystyyn – tuttua?

Tässä muutama keino, joita voit testata työpäiväsi virkistämiseksi ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi:

 1. Pidä tauko!
  Pienikin tauko työpäivän lomassa virkistää kehoa ja mieltä yllättävän hyvin. Tauon ei siis tarvitse olla ylimääräinen 20 minuutin lorviminen keskellä työpäivää, josta työnantajan puolelta ei varmastikaan innostuta. Tauko voi olla työtehtävien välillä oleva joutilas pari minuuttia, kun hetken aikaa annat vain ajatusten virrata, kuuntelet lempimusiikkiasi tai käyt vaikkapa lyhyellä happihyppelyllä raikkaassa ulkoilmassa.
 2. Kannusta ja ole avoin.
  Kehu työkaveria onnistumisesta ja näytä, että arvostat heidän työpanostaan. Ehkä voisitte yhdessä tehdä jotain aktiivista kuten lounasravintolaan kävely mutkan kautta? Ole avoin uusille ehdotuksille: jonkun ehdottaessa taukoliikuntaa, muuta arjen aktiivista taukoa tai jotakin aivan muuta, mikä piristää ja tuo kipinää arkeen – lähde mukaan kokeilemaan!
 3. Näe arjen aktiivisuus mahdollisuutena.
  Jos ”joudut” kävelemään pidemmän matkan esim. parkkipaikalta, suhtaudu siihen positiivisesti. Tee tietoisia valintoja arjen aktivoimiseksi. Lisäaskeleet arjessa ovat mahdollisuus, ei uhka. Pienillä teoilla ja ajatusmallien muutoksilla voimme aktivoida arkipäiviämme huomattavasti.
 4. Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi.
  Työnantaja voi tiettyyn pisteeseen asti mahdollistaa työhyvinvoinnin, mutta teot lähtevät sinusta itsestäsi. Hyödynnä tarjotut edut, löydä omat tapasi liikkua ja huolehtia hyvinvoinnista, innostu ja innosta. Älä ulkoista hyvinvointia.

+1 Työnantaja/esimies! Tue henkilöstösi hyvinvointia käytännössä.
Henkilöstölläsi on mahdollisesti käytössä liikuntaetu, mutta kuinka moni työntekijäsi todella käyttää sen? Jäävätkö tyky-maksuvälineet käyttämättä vuoden ajan ja ennen niiden vanhentumista ostetaan sattumanvaraisesti jotakin, mikä sekin saattaa jäädä käyttämättä?

Voisitko tukea kaikkien työntekijöidesi hyvinvointia esimerkiksi panostamalla heille suunniteltuun ohjaukseen, joka voisi innostaa liikuntaedun käyttämiseen jatkossa? Olisi tärkeää motivoida nimenomaan heitä, joita liikuntaetu ei itsessään innosta liikkumaan.

Tähän saat apua liikunta-alan ammattilaisilta, personal trainereilta ja kuntosaleilta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä meihin, niin autamme sinua ja henkilöstöäsi eteenpäin kohti parempaa hyvinvointia.


– Tanja

tanja@fiiwellbeing.com / p. 050 5616915

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *