AKTIIVISUUSVINKIT KESÄÄN

Miten voisit aktivoida kesäisiä päiviä arjessa ja lomalla? Kesällä on ihanaa rentoutua ja laiskotella, mutta välillä on hyvä laittaa kroppaan hieman liikettä ja tehdä jotakin aktivoivaa. Kokeile vaikkapa seuraavia juttuja:

  • Hyödynnä koulujen pihat ja urheilukentät. Loma-aikoina pihat ovat tyhjillään ja monissa niistä on kenttiä ja välineitä erilaisiin peleihin ja liikuntaan. Tutustu siis lähiympäristöösi!
  • Vaihda kulkuneuvoa! Jos olet tottunut kulkemaan autolla tai bussilla, nappaa välillä pyörä alle tai lähde liikenteeseen kävellen. Saat uutta näkökulmaa tutussa ympäristössä liikkumiseen ja samalla meille tärkeää arkiliikuntaa.
  • Vie treenisi ulos. Nappaa jumppamatto tai muut treenivälineet mukaan ja nauti ulkoilmasta treenatessasi, sen sijaan että hikoilet sisätiloissa. Voit myös tutkia missä olisi lähiliikunta-alue, jossa voit tehdä toiminnallista treeniä erilaisten välineiden ja telineiden avulla.
  • Kokeile jotakin uutta lajia! Testaa SUP-lautailua, frisbeegolfia, rantalentopalloa tai vaikkapa geokätköilyä. Nappaa muutama kaveri mukaan ja testaa erilaisia juttuja – saatat löytää uuden itsellesi mieluisan tavan liikkua.
  • Nauti luonnosta! Lähde kävelylle lähimetsään, piknikille puistoon tai vaikkapa vesille meloen tai soudellen. Luonto vaikuttaa meihin monin positiivisin tavoin – jo lyhytkin oleskelu luonnon lähellä laskee stressitasojamme huomattavasti. Tee siis terveyttäsi edistävä valinta ja lähde ulos.
  • Tutki kotikaupunkisi tapahtumia ja nähtävyyksiä. Lähellä voi tapahtua paljonkin kaikkea mukavaa, jos vain pidät silmät ja aistit auki. Aina ei tarvitse lähteä kauas kivoja kesätapahtumia varten. Niitä voi olla aivan lähiympäristössäsi!

Onko sinun tapasi viettää kesää aktiivinen vai enemmänkin rentoutumiseen keskittynyt? Miten tahansa aikaasi vietätkään, muista nauttia kauniista kesäpäivistä ja -illoista omalla tavallasi. Löydä arjen elämyksiä lomapuuhien parissa.

Aurinkoista kesän jatkoa toivottaen,
Tanja

Kajaani/Sotkamo!
Jos SUP-lautailun kokeilu kiinnostaa, niin ota seurantaan Facebookissa SUP-melonta Kajaani ja SUP-Vuokatti. Näin pysyt ajan tasalla tarjoamistamme kursseista ja vuokrauksista.

Voit myös varata yksityistunnin tai ohjauksen omalle kaveriporukallesi, perheelle tai vaikkapa työyhteisölle.

Ota yhteyttä:
p. 050 561 6915 tai
tanja@fiiwellbeing.com

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *