HIKITREENI KESÄLLE!

Kesällä normaalit liikuntarutiinit katkeavat helposti ja monet liikuntaharrastukset siirtyvät kesätauolle. Sisätiloissa liikkuminen saattaa tuntua suorastaan rikolliselta, kun ulkona paistaa aurinko eikä kahvakuulaa tule roudattua mökille mukaan. Katsellaan sitten syssymmällä sitä liikuntaa uudelleen!

Vai voisiko kesästä sittenkin ottaa kaiken ilon ja hien irti?

Vaikka kesällä liikkuminen saattaa rutiinien osalta hankaloitua, voi se tarkoittaa myös uutta mahdollisuutta innostua ja kokeilla uutta. Kesän kauniit maisemat kutsuvat juoksu- ja kävelylenkeille aivan eri tavalla kuin talven loskakelit. Miksi et siis hyödyntäisi inspiraatiota vaikka vain kesäaikana? Jos kuntosali ei houkuttele kesäisin, voi monet liikkeet siirtää pienin sovellutuksin tai sellaisenaan myös ulos. Tiedätkö, missä on sun lähin ulkokuntosali? Oletko koskaan käynyt tutustumassa ja kokeilemassa kotiseutusi lähiliikuntapaikkoja?

Myös erilaiset pelit onnistuvat kesällä melkein missä vain. Perinteiset palloilulajit kuten jalkapallo, lentopallo ja koripallo eivät vaadi kuin muutaman osallistujan ja pienpelit saadaan jo aikaiseksi. Pienellä mielikuvituksella myös erilaisista pihapeleistä saadaan liikunnallisia: miten olisi mölkky, missä pisteluku tarkoittaa lihaskuntoliikkeitä? Aina liikunnan ei tarvitse olla vakavaa, liikuntaa liikunnan vuoksi tekemistä, vaan välillä on hyvä höllätä säännöistä ja lähteä liikkumaan liikunnan ilon vuoksi. Sivutuotteena voi saada hyvän treenin tai ainakin hyvän hien pintaan. Monesti myös heittäytyminen lasten peleihin ja leikkeihin antaa siinä sivussa hyvää liikuntaa myös aikuisille.

Rutiinien rikkoutumista ei kannata ottaa liian vakavasti, kunhan muistaa pitää aktiivisen arjen näkökulman mielessään myös kesällä. Monelle meistä liikunnassa tärkeintä ei ole huippukuntoon pääseminen, vaan ylipäätään liikkeelle lähteminen. Jos tämänhetkinen liikunta tuntuu tylsältä puurtamiselta, kokeile jotain muuta, mikä tuntuu innostavalta. Lähesty liikuntaa ajatuksella ”mikä olisi kivaa” jolloin motivaatio tekemiseen on varmasti korkeampi, kuin pelkkä pakollinen raahautuminen päivän treenin pariin.

Ohessa yksi esimerkki kesätreenistä, minkä voit toteuttaa kotona tai mökillä. Voit myös napata lapset mukaan alkulämmittelyn eläinliikkeisiin!

Alkulämmittely

 • mittarimato
 • rapukävely (kuperkeikka + rapukävely)
 • hidas karhu
 • nopea karhu
 • apina
 • kuppikeinuminen selällään ja vatsallaan
 • keinuminen selällään jalat pään yli
 • iso ympyrä
 • hölkkä + nopea spurtti
https://youtu.be/CQrhcfO-GjY

Treeni

 1. Lankkuhyppy
 2. Dead bug
 3. Kontallaan ristikkäinen käsi ja jalka
 4. Kyykkyhyppy
 5. Matala-korkea lankku
https://youtu.be/xoq7hbPr64k

Tee jokaista liikettä 45s. siirtyen suoraan seuraavaan liikkeeseen (vaihto esim. 5-10s.), kun olet tehnyt kaikki liikkeet kerran, pidä sarjan välissä palautus 60s. Toista sarja 3-5 kertaa. HUOM! voit tehdä liikettä 3 molemmille puolille 45s. tai vaihtaa puolivälissä toisen puolen.

Iloista juhannusta ja hyviä kesätreenejä toivotellen,

Ronja

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *