HYVINVOINTIVALMENTAJA YRITYKSELLE?

Työhyvinvointi on asia, johon jokaisen työnantajan ja yrityksen johtohenkilöiden tulisi kiinnittää huomiota. Hyvinvoiva työntekijä on yrityksen voimavara, joka on tuottavampi ja tehokkaampi, kuin huonommin voiva yksilö. Moni yritys saa jonkin verran tukea työhyvinvoinnin kehittämiseen esimerkiksi työterveyden kautta, mutta riittäkö se todella?

Onko sinun työpaikallasi kiinnitetty riittävästi huomiota työhyvinvointiin ja jaksamiseen? Mitä toimia teillä on tehty hyvinvoinnin kehittämiseksi? Seurataanko kehitystä ja muutosta jollakin tavalla? Onko teillä käytössä jotakin mittareita hyvinvoinnin osalta?

Voisitteko voida entistä paremmin työpaikallanne?
Kuinka toimintaanne voisi kehittää entisestään?

Jo olemassaolevien toimien tukena voisi teidänkin yhteisöllenne olla hyvinvointivalmentaja. Henkilö, joka tuntee teidän tämänhetkisen tilanteen ja pystyy kehittämään hyvinvointianne uudelle tasolle laadukkaiden palveluiden, mittausten sekä yhteistyökumppaneiden avulla.

Meillä Fiillä työhyvinvointivalmennukset perustuvat huolelliseen tutustumiseen jokaisen asiakasyrityksen tilanteeseen ja tarvittaviin toimiin. Emme siis tarjoa yhtä ja samaa ratkaisua kaikille, vaan löydämme palveluistamme ne osat, joista olisi juuri kullekin asiakkaalle eniten hyötyä ja iloa. Palvelulupauksemme mukaan – olemme yrityksenne henkilökohtainen hyvinvointivalmentaja. Teemme työtä persoonalla ja haluamme todella tutustua asiakkaisiimme, jotta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua.

Hyvinvointivalmentajan tuella voi syventyä esimerkiksi kehon kuormitukseen ja stressitasoihin Firstbeat hyvinvointianalyysin sekä Fibion istumis- ja arkiaktiivisuusanalyysin pohjalta. Nämä toimivat hyvinä välineinä alkutilanteen kartoitukseen ja pohjana toiminnan suunnittelulle. Mittausten avulla on hyvä myös seurata tilanteen kehittymistä pidempien valmennusjaksojen aikana.

Valmennusjaksojen sisällöt suunnitellaan yrityskohtaisesti, mutta ne voivat sisältää mm.

  • liikunnallisia ohjauksia ja valmennusta joko työaikana tai vapaa-ajalla,
  • tiedollisia kokonaisuuksia luentojen ja workshopien muodossa, jotta oman hyvinvoinnin ylläpito ja kehittäminen olisi jatkossakin helpompaa,
  • työyhteisön virkistys- ja teemapäiviä
  • työympäristön aktivointia ja kehittämistä.

Miksi hyvinvointivalmentajan hankkiminen kannattaa?

Kun tehdään muutoksia hyvinvointiin liittyvissä asioissa, on helppo luisua takaisin vanhoihin tapoihin. Tämä tapahtuu usein hiljalleen, mutta on myös mahdollista että ”uutta elämää” jaksaa täysillä viikon tai parin verran ja yhtäkkiä iskee seinä vastaan. Lopputuloksena kuitenkin usein on, että palataan samaan vanhaan. Omat resurssit eivät tunnu riittävän, eikä aina oikein tiedä mikä menee vikaan. Hyvinvointivalmentajan tuki on tässä vaiheessa hyvin olennainen. Valmentaja pystyy tsemppaamaan eteenpäin silloin, kun tuntuu että paras ratkaisu olisi vajota sohvan pohjalle seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Valmentajan tuella saat myös selkeitä työkaluja ja toimia oman hyvinvointisi kehittämiseksi.

Työnantajan kannalta hyvinvointivalmentajan hankkiminen on investointi tuottavuuteen – ei kuluerä. Palvelumme kautta saa todellista hyötyä ja käytännönläheistä opastusta hyvinvointia koskevissa seikoissa. Toiminnasta saa siis erittäin hyvin vastinetta käytetylle rahalle, toisin kuin erilaisten tyky-setelien ja maksuvälineiden osalta niiden jäädessä monilta työntekijöiltä käyttämättä. Puhumattakaan yhdestä tai parista tyky-päivästä vuodessa. Usein yksittäisestä yhteisestä päivästä jää parhaimmillaan kipeät lihakset, ähky ja ehkä myös päänsärky. Jos ei siis tänä vuonna kiinnostakaan lähteä keilaamaan, saunaan ja kaljalle, niin hyvinvointivalmentajan tuki ja innostavat tyky-päivät voivat olla teillekin mahdollisuus.

Hyvinvoinnin kehittäminen on melko yksinkertaista ja tapahtuu pienin askelin. Kuitenkin hyvänä apuna voi olla valmentaja, joka kertoo tarvittaessa missä mennään ja mitä tulisi kehittää. Hyvinvointivalmentajan avulla voitte myös saada työyhteisönä onnistumisen kokemuksia ja yhteisiä ahaa-elämyksiä, kun omasta työkulttuurista aukeaakin asioita, jotka voivat vaikuttaa vointiinne ja jaksamiseen radikaalistikin. Usein auttaa, että ulkopuolelta tulee jokin pieni sysäys oikeaan suuntaan – lopputuloksena voi olla suuria onnistumisia, hyvinvoiva ja tuottava työyhteisö.

Miksette siis kokeilisi?

– Tanja

Syksy starttaa pian – ota meidän kanssamme suunta kohti parempaa hyvinvointia ja löydä uutta kipinää työyhteisönne toimintaan!

Ota yhteyttä:
info@fiiwellbeing.com
p. 050 5616915 / 040 5841714

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *