ILOA, ONNELLISUUTTA JA HYVINVOINTIA ETSIMÄSSÄ

Viimeviikonloppu pyörähti Kaapelitehtaalla Joogafestivaaleilla hyvinvointilajeihin tutustuen. Tapahtumaan oli kerätty joogan asiantuntijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Festivaalit sisälsivät ison messualueen, joka oli täynnä esittelijöitä kaikesta, mitä joogaan voi yhdistää. Jotta tekemisestä ei olisi ollut puutetta, oli kävijöillä mahdollisuus osallistua erilaisille näytetunneille. Valinnanvaraa riitti sillä tutustumistunteja oli kokonaisuudessaan 100! Tämän kaiken lisäksi oli myös mahdollisuus osallistua asiantuntijoiden inspiroiville luennoille, joita viikonlopun aikana ehti olla lähemmäs 40. Kuten arvata saattaa, kaksi päivää hujahti nopeasti eikä aika mitenkään riittänyt kaikkeen mielenkiintoiseen, mitä olisi halunnut nähdä ja kokea.

2018-03-04 19.47.36

En ole koskaan perehtynyt joogan saloihin kovin syvällisesti. Satunnaisena sunnuntaijoogaajana olin siis aivan pää pyörällä suurimman osan ajasta. Vaikka tiesin, että laji sisältää paljon muutakin kuin aurinkotervehdyksen ja soturit, en osannut odottaa kuinka monenlaista joogaa maailmasta löytyy. Ja itsehän ehdin tutustua vasta yhdeksään eri muotoon…

Tunnit vaihtelivat niin hengellisen kuin liikunnallisenkin osuuden puolesta. Osa tunneista vierähti erilaisia mantroja lausuen, kun taas osalla tunneista ei ehtinyt kissaakaan sanoa asanoiden välissä. Hienoa oli kuitenkin huomata, kuinka omistautuneita opettajat olivat omalle joogasuuntautumiselleen ja yhtä kaikki, tavoitteena oli hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitäminen. Tavalla tai toisella.

20180304_141344

Festivaalien teemana oli ilo ja se näkyi sekä tuntien että luentojen hengessä. Yksi luennoitsijoista kiteytti festivaalien tunnelman hyvin: ”on hienoa nähdä, kuinka me kaikki olemme täällä yhden päämäärän takia ja kuinka moni eri tie voi johtaa samaan lopputulokseen”. Tämä jäi minulla erityisesti mieleen, sillä sama ajatus vallitsee ympärillämme arjessa. Jokainen meistä pyrkii omalla tavallaan kohti parempaa hyvinvointia ja hyvää oloa. Kaikki eivät toimi samalla tavalla ja se johtuu monesta asiasta. Yksinkertaisimmillaan kyse on kuitenkin siitä, että olemme yksilöitä ja kaikille eivät toimi samat tekniikat. Yksi rentoutuu lukien kirjaa, toinen kuunnellen musiikkia. Joku käy kuntosalilla, koska itsensä äärimmilleen haastaminen tuo hyvänolontunteen. Joku toinen taas harrastaa joukkueurheilulajia, jotta voi tavata samalla ystäviä ja voi sitä kautta paremmin.

Maailma on pullollaan erilaisia tapoja voida hyvin. Tärkeintä ei siis lieneenkään ole se mitä tekee, vaan se että tekee sitä mistä itse pitää. Onkin siis hyvä välillä pysähtyä ja miettiä tekeekö arjessaan niitä asioita, mistä pitää. Arki täyttää suurimman osan ajastamme ja olisi suurta tuhlausta käyttää se pelkästään asioihin, joista ei pidä. Toki elämässä on paljon asioita, joita on vain tehtävä, piti niistä tai ei. Mutta jos huomion siirtäisikin niistä pakollisista ”pahoista” asioista niihin, mitkä tuovat iloa ja hyvinvointia elämään. Ehkä tällöin niistä epämiellyttävistä asioista tulisi hieman helpompia?

Inspiroivaa viikonalkua toivottaen,

Ronja

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *