KENELLÄ ON VASTUU, KUN SINÄ VOIT HUONOSTI?

Miten sinun työpaikallasi huolehditaan hyvinvoinnista? Onko työhyvinvointipalvelunne järjestetty työterveyshuollon kautta, saatteko liikuntasetelejä tai järjestetäänkö teillä työkykyä tai työhyvinvointia ylläpitäviä tapahtumia ja päiviä? Onko firman virkistyspäivät työpaikkanne panostus työhyvinvointiin vai huolehditaanko arkisesta hyvinvoinnista laajemmin?

Työnantajat ja yritykset monella alalla ovat viime vuosia heränneet entistä parempaan työhyvinvoinnin kehittämiseen. Työntekijöitä pyritään kannustamaan huolehtimaan itsestään ja heitä varten hankitaan etuja ja palveluita. Kuinka moni työntekijä kuitenkaan todella käyttää näitä tarjottuja etuisuuksia hyvinvointinsa ylläpitoon? Kenellä on vastuu, jos sinulla on töissä paha olla?

Työhyvinvointi on laaja käsite ja siihen vaikuttavat fyysisten tekijöiden lisäksi vahvasti mm. sosiaalinen ilmapiiri ja henkinen kuormitus. Nämä ovat asioita, joita työnantajien tulisi ottaa huomioon johtamisessa ja yrityskulttuurissa. Fyysisten tekijöiden osalta vastuu työhyvinvoinnista on kuitenkin pääasiassa työntekijällä, yksilöllä itsellään.

Fyysisen hyvinvoinnin osalta työhyvinvointia ei mielestäni pitäisi edes rajata kokonaan omaksi käsitteekseen, sillä kokonaisvaltainen hyvinvointi rakentaa pohjan myös hyvälle voinnille työssä ja työaikana. Jos voimme lähtökohtaisesti huonosti ja perusteet eivät ole kunnossa, kuinka paljon työnantajan kustantamat liikuntasetelit voivat asiaa korjata?

Hyvinvointiin vaikuttaa luonnollisesti myös työympäristömme, jonka osin määrittää työnantaja, mutta johon pystyt myös itse vaikuttamaan. Ergonomiset ratkaisut ympäristössä ovat työpaikan määrittämiä, esim. säädettävät työpöydät sekä liikuskelun mahdollisuus työpäivän aikana. Jokainen meistä on kuitenkin itse vastuussa omista työasennoistaan ja niiden huomioinnista työpäivän aikana. Myös työn tauotus jää jokaisen työntekijän omalle vastuulle – toki tähän vaikuttaa myös yleinen asenneilmapiiri työpaikalla. Saako teidän työpaikallanne pitää lyhyitä, parin minuutin mikrotaukoja pidempien lakisääteisten taukojen välissä?

Palautumista voi tapahtua myös työpäivän aikana, joten tauoista olisi järkevää ottaa kaikki hyöty irti, sen sijaan että tekee toisella kädellä töitä hieman tehottomasti samalla kun nappaa nopeasti välipalaa. Pieni tauko työstä ennemminkin lisää tehokkuutta, kuin vähentää sitä. Mikrotaukojen aikana olisi hyvä päästä irrottautumaan työstä hetkeksi vaikkapa liikuskelemalla ja venyttelemällä tai ne voi hyödyntää myös rytmittämään eri työtehtävästä toiseen vaihtoa.

Oma asennoitumisesi sekä totutut tavat arjessa vaikuttavat olennaisesti hyvinvointiisi niin työssä kuin vapaa-ajalla. Kaikki toimintasi rakentuu omien arvojesi päälle ja sen mukaan, mitä asioita pidät tärkeänä elämässäsi. Työnantaja ei voi kädestä pitäen ohjata sinua kohti parempia elintapoja ja hyvinvointia, jos oma motivaatiosi ja innostuksesi on hukassa. Koko hyvinvointimme rakentuu yksinkertaisten tekijöiden pohjalta, jotka me kaikki jo tiedämme. Riittävä uni ja lepo, monipuolinen ravinto ja sopivasti liikuntaa. Tähän päälle itsellemme sopiva elämänrytmi, johon pystymme sujuvasti yhdistämään työn. Jos kehomme toimii hyvin ja huolehdimme siitä, jaksamme arkea paremmin ja voimme nauttia jokaisesta tavallisestakin päivästä.

Jos siis oma hyvinvointi ja sen kehittäminen ovat hieman hukassa, niin meiltä näihin saa apua, tukea ja työkaluja. Yrityspalveluihimme kuuluvat workshopit haastavat työyhteisön pohtimaan ja kehittämään omaa toimintaansa hyvinvoinnin aihealueiden ympärillä, lopputuloksenaan uusia työkaluja oman hyvinvoinnin ylläpitoon ja parempiin valintoihin arjessa.

Ota yhteyttä info@fiiwellbeing.com tai p. 050 5616915, niin etsitään yhdessä elämyksiä arkeen.

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa toivottaen,
Tanja

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *