LOMALAISEN MUISTILISTA

Kesälomakausi on käynnistynyt ja joillakin jo lomastressi puskee pintaan. Mitä kaikkea pitäisikään ehtiä tekemään seuraavien viikkojen aikana, kun kerrankin on aikaa. Mitä jos tänä vuonna yrittäisit muistaa seuraavat seikat (tai edes muutaman näistä):

  • Nauti hetkestä – anna aikaa oleilulle. Koko lomaa ei kannata minuuttiaikatauluttaa. Vähemmän voi olla enemmän.
  • Syö hyvin. Haistele, maistele ja nauti ruuasta. Monipuolisesta ja ravitsevasta, jos mahdollista, mutta myös niistä ihanista sattumista. Kotimaiset mansikat, uuden sadon perunat, raikkaat vihannekset, maistuva grilliruoka ja ihanan viilentävä jäätelö. Kaikilla on oma paikkansa.
  • Lepää riittävästi. Nuku riittävän pitkiä yöunia ja tarvittaessa torku myös päiväunia, nyt kun siihen on mahdollisuus. Anna keholle mahdollisuus ja aikaa palautua.
  • Lähde liikkeelle – löydä elämyksiä aktiivisuudesta. Oletko koskaan huomannut, miten erilaisilta monet maisemat näyttävät esimerkiksi pyörän selästä tai jalkaisin, verrattuna autolla liikkumiseen? Kun hidastat tahtia ja liikut lihasvoimin, tututkin ympäristöt voivat avautua aivan uudella tavalla.
  • Hyödynnä kesäisen Suomen mahdollisuudet – kokeile jotain uutta! Tee niitä asioita, joihin ei välttämättä ole arkena mahdollisuutta tai aikaa. Voisitko lähteä pienellä patikkaretkelle tai testaamaan SUP-lautailua? Onko lähiympäristössäsi tarjolla erilaisia kesätapahtumia? Tutki ympäristöäsi turistin silmin – mitä voisin kokeilla, mikä on jäänyt täysin huomiotta arjen kiireissä?
  • Ota kaikki irti kesän kauniista päivistä – mutta älä koe huonoa omatuntoa oman ajan ottamisesta. Ulkona oleminen ja liikkuminen tekee hyvää, mutta välillä on erittäin suotavaa käpertyä sohvan nurkkaan jos siltä tuntuu.
  • Hyödynnä myös sadepäivät ja ”huonot säät” – kotona löytyy varmasti paljon puuhasteltavaa, jolle ei ole arjessa ollut aikaa ja energiaa. Kirjojen lukeminen, musiikki, käsityöt, vaatekaapin siivoaminen. Tai lempisarjan katsominen Netflixistä.
  • Ennen kaikkea – tee asioita joista nautit.

Ihanaa kesää kaikille toivottaen,
Tanja


Tietoa SUP-lautailusta Kajaanissa ja Vuokatissa mm. SUP-melonta Kajaani (Facebook), SUP-melonta Vuokatti verkkosivut ja Facebook-sivu.
Lisätietoja myös numerosta 050 5616915

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *