MIKSI JUURI NYT ON OIKEA AIKA PANOSTAA TYÖHYVINVOINTIIN JA VINKIT MISTÄ ALOITTAA

Viime aikoina asiakaskeskusteluissa on noussut muutamia samankaltaisia syitä siihen, miksi juuri nyt ei ole hyvä hetki panostaa työhyvinvointiin.

  1. Nyt on pakka niin levällään koronan takia, että työhyvinvointiin ei löydy resursseja.
  2. Olemme kaikki etätöissä ja siksi emme pysty nyt panostamaan työhyvinvointiin kuten normaalisti.
  3. Nyt on niin kova kiire, että työhyvinvointi ei ole prioriteetti.

Toisin sanoen, nyt on huono hetki, katsotaan asiaa myöhemmin.

Mutta milloin on se niin kutsutta parempi hetki? Sitten kun, myöhemmin, ei nyt, keväämmällä, syssymmällä, kun palataan normaaliin…

Todellisuudessa oikea ja ainut hyvä hetki on tässä ja nyt. Mutta miksi siihen hetkeen tarttuminen on niin ikävää ja hankalaa?

Ehkä siksi, että mielikuvissamme maailma pitää aina saada valmiiksi heti. Ei pienissä palasissa vaan mahdollisimman isoissa. Isoja palasia on huomattavasti vaikeampi asettaa mahtumaan normaaliin kiireiseen, uudenlaiseen ja stressin täyteiseen arkeen. Saati sitten, että se pitäisi tehdä spontaanisti määriteltynä hetkenä.

Mutta entäpä jos työhyvinvoinnin kehittäminen nähtäisiinkin valtavan tiilitalon sijaan yksittäisinä tiilinä ja kun tiiliä on hiljalleen kasattu tarpeeksi päällekkäin, sieltä muodostuukin talo ilman ylimääräistä ponnistelua.

Kaunis ajatus mutta…

Mutta mitä?

On kiire? On tuhat muuta asiaa? Ei meidän työyhteisö innostu…

Entäpä jos lause alkaisikin näin:
Kaunis ajatus. Mikä on pienin asia mistä voisimme aloittaa?

Pienin asia mistä voit tänään aloittaa, on kysyä itseltäsi, kuinka jaksat.

Ehkä voit jopa keksiä pienen tavan lisätä jaksamistasi loppupäivään. Voisitko juoda tänään kupin kahvia hiljaisuudessa keskittyen vain tähän hetkeen? Tai voisitko pitää kolmen minuutin tauon sähköpostien vastailuun, sulkea silmät ja vain hengittää syvään sisään ja ulos?

Mitä voisit työnantajan tehdä työyhteisön hyvinvoinnin eteen?

  • lähettää päivän aloitukseen tai lopetukseen liittyvän tsemppiviestin koko työyhteisölle
  • kannustaa työntekijöitä pitämään kunnollisen kahvitauon työpäivän aikana
  • piristää palaveria taukoliikunnalla: 

Loppujen lopuksi työhyvinvointi ei ole kovinkaan monimutkaista, mutta se vaatii halua tehdä asiat paremmin.

Se vaatii asioiden priorisointia ja tiilitalon purkamista palasiin.

Työhyvinvointi nähdään helposti ns. lisäkuluna, ylimääräisenä huvitteluna ja aikana mikä käytetään muuhun kuin työntekoon. Todellisuudessa se on työyhteisöstä välittämistä, se on kestävän ja terveen työyhteisön kulmakivi. Työhyvinvointi on osa työkulttuuria, tapaa millä töitä tehdään ja se näkyy arkisissa työrutiineissamme niin kotona kuin toimistollakin.

Kuinka pitkään yritys voi puuskuttaa eteen päin, jos se on kytkettynä hengityskoneeseen ja muutoksia on tarkoitus tehdä vasta sitten kun hengityskoneesta on päästy eroon? Voiko parannusta tapahtua, jos sen eteen ei tehdä mitään vaan odotellaan ”parempia aikoja”?

Veikkaampa että ei.

Työhyvinvoinnin tavoitteena on pitää tekijät töissä. Kun työhyvinvointia tukevat rutiinit ovat osa arkea, ei tarvita ihmeparantumisia tai laastareita avomurtumiin. Kun työntekijöillä on työkaluja käsitellä stressiä, sopivasti mitoitettu työkuorma ja mahdollisuus palautua työpäivien aikana, ei pienet tai hetkittäin suuremmatkaan vastoinkäymiset puhalla taloa nurin. Sen sijaan oljilla kasattu talo kaatuu mitä todennäköisimmin jo pienemmässäkin vastatuulessa ja silloinkos vasta stressiä ja kiirettä onkin, kun porukkaa tippuu uupumuksen alla pois riveistä.

Muutos parempaan lähtee työnantajan halusta pitää huolta alaisistaan. Jos työnantaja blokkaa mahdollisuuden kehittämiselle, on peli pitkälti pelattu. Seuraavana vuorossa on työntekijä, työyhteisö ja työkulttuuri. Muutos lähtee yksilöstä, mutta ilman muutoksen mahdollistavaa tukea on yksittäisen työntekijän vaikea tehdä mitään.

Kaipaatko konkreettisia vinkkejä työhyvinvoinnin kehittämiseen? Käy kurkkaamassa meidän oppaat istumisen tauottamiseen tai ilmoita yrityksesi mukaan maksuttomaan taukoliikuntakokeiluun. Tai pistä viestiä info@fiiwellbeing.com niin pidetään etätapaaminen teidän tilanteesta ja ideoidaan yhdessä, miten voisit lähteä piristämään työyhteisön arkea yksi askel kerrallaan!

Iloa ja tsemppiä toivottaen,

Ronja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *