Fibion istumis- ja arkiaktiivisuus­analyysi

FIBION ISTUMIS- JA ARKIAKTIIVISUUS­ANALYYSI

Tiedätkö, montako tuntia istut päivän aikana? Entä onko arkesi tarpeeksi aktiivista kompensoidakseen istumisen tuomat haitat? Fibionin istumis- ja arkiaktiivisuusanalyysi antaa sinulle hyvin selkeän kuvan arjen aktiivisuudesta ja sen tuomista hyödyistä.

Fibion-analyysi perustuu tarkkaan kiihtyvyysanturi- ja asennontunnistusteknologiaan, sekä tieteelliseen tutkimustietoon istumisen haitallisuudesta suhteessa liikkumisen terveyshyötyihin. Verrattuna mm. aktiivisuusrannekkeisiin, jotka mittaavat aktiivisuutta ranteesta, takaa taskussa tai reisipannassa kulkeva Fibionin mittalaite tarkimman mahdollisen tuloksen arjen aktiivisuudesta. Seitsemän päivän mittaus antaa sinulle kokonaisvaltaisen kuvan istumisen ja aktiivisuuden suhteesta, liikunnan määrästä sekä energiankulutuksesta. Mittauksen päätyttyä olet oman arkiaktiivisuutesi asiantuntija!

MITTAUKSEN KULKU

1. Mittaus

Tilaa mittaus ja me toimitamme laitteen sinulle. Suorita seitsemän vuorokauden mittaus työssä ja vapaa-ajalla. Huomaamaton mittalaite kulkee helposti mukana taskussa tai paketin mukana tulevassa reisipannassa.

2. Tulokset

Palauta mittalaite palautuskirjekuoressa. Kun tulokset on purettu, sovimme palautekeskustelun asiantuntijan kanssa. Henkilökohtainen raportti antaa sinulle selkeän kuvan oman arkesi aktiivisuudesta.

3. Kohti tasapainoa

Yhdessä asiantuntijan kanssa näet oman arkesi solmukohdat ja mitkä asiat vaikuttavat arkiaktiivisuuteesi. Tavoitetyökalun avulla luomme sinulle aktiivisemman arjen mallin, joka vie sinut kohti terveempää ja aktiivisempaa elämäntapaa!

4. Pysy oikealla tiellä

Tiedämme, että elämäntilanteet muuttuvat ja arkemme ei ole yhtä ja samaa vuodesta toiseen. Sen vuoksi suosittelemme tekemään säännöllisesti seurantamittauksen, joka auttaa sinua pysymään aktiivisemman arjen tiellä!

MITTAUKSEN HYÖDYT

+ Näe istutko ja liikutko nykyisten suositusten mukaisesti

+ Näe ovatko liikuntasi ja istumisesi tasapainossa painonhallinnan ja terveyshyötyjen kannalta

+ Opi kuinka pienikin määrä liikuntaa riittää vähentämään istumisesi haitallisuutta

+ Löydä haitalliset ja hyödylliset arkiaktiivisuusrutiinisi

+ Näe mitkä aktiivisuutesi kuluttavat eniten energiaa

FIBION ISTUMIS- JA ARKIAKTIIVISUUSANALYYSI 189€

Hinta sisältää alv. 24%.

FIBION RYHMÄANALYYSI

Ryhmäanalyysi yhdistää yksilö- ja ryhmämittauksen parhaat puolet! Helposti mukana kulkeva mittalaite soveltuu kaikenlaisille työntekijöille ja työpaikoille toimistosta tehtaaseen. Tieteelliseen tutkimukseen perustuva analyysi antaa luotettavaa tietoa työympäristön tuomasta aktiivisuudesta sekä työntekijän omista liikuntatottumuksista.

Analyysi laskee työpaikan yleisen istumis- ja aktiivisuusprofiilin, sekä luo henkilökohtaiset analyysit ja suositukset jokaiselle osallistujalle. Tulokset sisältävät yksityiskohtaiset suositukset istumis- ja aktiivisuusrutiinien muuttamiseksi siten, että ne vähentävät sairaspoissaoloja ja parantavat työtehoa. Raportti auttaa myös näkemään työympäristön aktiivisuutta rajoittavat ja mahdollistavat ominaisuudet, joiden pohjalta työympäristön kehittäminen entistä aktiivisemmaksi on mahdollista. Fibion ryhmäanalyysi on yrityksille, jotka ovat valmiita panostamaan työntekijöidensä pitkäaikaiseen hyvinvointiin ja terveyteen.

 

EDUT TYÖNANTAJALLE:

+ Parantunut työntekijöiden tuottavuus

+ Vähemmän sairauspoissaloja

+ Parantunut työympäristö ja yritysimago

+ Alentuneet kustannukset

+ Parantunut työntekijöiden pysyvyys

 

EDUT TYÖNTEKIJÖILLE:

+ Parempi terveys ja hyvinvointi

+ Pienentynyt riski alaselkävaivoihin ja tyyppi 2 diabetekseen

+ Viihtyisämpi työympäristö

+ Tyytyväisyys vähemmästä istumisesta ja kasvaneesta aktiivisuudesta

 

FIBION RYHMÄANALYYSI SISÄLTÄÄ:

  • Alkuinfon koko henkilöstölle sekä aktivoivan taukoliikuntatuokion
  • Henkilökohtaisen istumis- ja arkiaktiivisuusraportin jokaiselle työntekijälle
  • Ryhmäraportin ja jatkotoimenpidesuositukset
 

MITTAUKSEN KULKU

1. Mittalaitteiden toimitus ja mittauksen toteutus

Asiantuntija tilaa ja toimittaa mittalaitteet työyhteisölle joko lähettipalveluna tai suoraan esim. työpaikalle aloitusinfon yhteydessä. Aloitusinfo sisältää katsauksen mittauksen kulusta, käyttökoulutuksen sekä loppupäivää energisoivan Fii Break -taukoliikunnan. Mittauks aloitetaan sovittuna ajankohtana ja se on pituudeltaan seitsemän vuorokautta.

2. Tulokset

Työntekijät palauttavat mittalaitteen palautuskirjekuoressa. Kun tulokset on purettu, pidämme palautetilaisuuden mittaukseen osallistuneille. Palautetilaisuudessa käymme läpi työyhteisöä koskevan ryhmäanalyysin sekä opettelemme tulkitsemaan henkilökohtaisen istumis- ja arkiaktiivisuusanalyysin tuloksia, jonka jokainen työntekijä saa omasta mittauksestaan. Palautetilaisuuden yhteydessä pidämme myös yhteisen Fii Break -taukoliikuntahetken.

3. Kohti tasapainoa

Yhdessä asiantuntijan kanssa näette koko työyhteisön arkea koskettavat solmukohdat ja pääsette asettamaan tavoitteet sekä pohtimaan sopivia toimia tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitetyökalun avulla jokainen työntekijä pääsee myös luomaan itselleen aktiivisemman arjen mallin, joka auttaa matkalla kohti terveempää ja aktiivisempaa elämäntapaa! 

4. Pysy oikealla tiellä

Tiedämme, että työelämä on jatkuvan muutoksen alla eikä arkemme siksi pysy samanlaisena vuodesta toiseen. Sen vuoksi suosittelemme tekemään työyhteisölle säännöllisesti seurantamittauksen, joka auttaa koko porukkaa pysymään aktiivisemman arjen tiellä! Yhdessä voimme myös laatia yrityksellenne henkilökohtiasen valmennuksen aktiivisemman arjen rakentamisen tueksi sekä tavoitteden saavuttamiseksi.

Halutessasi voimme yhdistää Ryhmäanalyysin myös osaksi laajempaa yrityksen hyvinvointivalmennusta.
Kysy lisää hyvinvointivalmennuksistamme.

FIBION RYHMÄANALYYSI 149 €/hlö (sis. alv. 24 %)