UNELMIEN LIIKUNTAA

Millaista on sinulle mieluinen liikunta?

Mikä on suhteesi liikuntaan ja aktiivisuuteen?

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta liikunta?

Onko liikunta hien pintaan saamista, fyysisen kunnon kehittämistä ja sykettä nostavaa treeniä? Vai onko se kaikkea arkista liikettä ja sosiaalista kanssakäymistä liikkeen lomassa?

Onko liikunta vakavaa hampaat irvessä puurtamista ja suorittamista, vai kenties kepeää ja rentoa, hyvää mieltä tuottavaa?

Käsityksemme liikunnasta ovat hyvin erilaisia. Mielipiteitä ja tuntemuksia on yhtä monta kuin on meitä yksilöitäkin. Osaatko arvioida, kuinka oma asennoitumisesi ja käsityksesi liikunnasta vaikuttavat siihen, miten liikut ja kuinka aktiivinen olet?

Liikunta voidaan usein nähdä yksittäisenä suorituksena, joka on pakollista terveyden ylläpitämiseksi. Kaikki eivät saa liikunnasta täysin samalla lailla hyvänolon tunnetta, vaan se voi tuntua pelkästään hikoilulta ja puurtamiselta. Näin voi olla, vaikka oma asenne liikuntaa kohtaan olisi neutraali. Siksi onkin ihan okei, että liikunta ei ole meille kaikille itseisarvo. Voisiko liikunta kuitenkin olla osa muuta arkemme toimintaa?

Liikunta voi mahdollistaa yhdessäolon, sosiaalisen kanssakäymisen ja yhteisen hauskanpidon. Muiden ihmisten kanssa touhutessa liikkuminen on ikään kuin sivuseikka, ja omasta hyvinvoinnista tulee pidettyä huolta kuin varkain. Samalla kun annat aikaasi läheisille ihmisille, annat aikaasi myös omalle terveydellesi.

Mikä olisi sinun ominaisin tapa liikkua?

  • Yksin lenkkipolulla omien ajatusten tai musiikin parissa?
  • Kuntosalilla treenaten ja kroppaa haastaen?
  • Porukalla pallopelejä pelaten, yhteishengestä nauttien?
  • Luonnossa reippaillen yksin tai yhdessä?
  • Ryhmäliikuntatunneilla ohjaajan tsemppaamana?
  • Jotain aivan muuta?

Meillä kaikilla on omat tapamme toimia ja aktiivisuustasomme vaihtelee paljon. Olisi kuitenkin tärkeää, että jokaisella olisi jokin oma juttu liikunnan parissa, sillä on sanomattakin selvää että liikunnan terveyshyödyt ovat ilmeiset. Huomenna 10.5. vietetään Unelmien Liikuntapäivää, jolloin ympäri Suomea pääsee kokeilemaan liikkumista erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Tässä on siis hyvä mahdollisuus kokeilla jotakin ihan uutta, jos et ole vielä löytänyt omaa juttuasi liikkumisen parissa! Voit selata teemapäivän tapahtumia täältä.

Tällä viikolla vietämme myös äitienpäivää, joten voisitko tänä vuonna antaa äidille lahjaksi yhteistä aikaa jonkin mukavan aktiivisen tekemisen parissa? Kiireisessä nykymaailmassa yhdessä vietetty aika on suunnattoman arvokasta, ja miksei tuota aikaa voisi viettää vaikkapa jotakin uutta lajia kokeillen?

Lähde siis rohkeasti etsimään omaa juttuasi liikunnan ja aktiivisuuden parissa, jos et sitä ole vielä löytänyt!

Jos liikunta hankaa jo ajatuksen tasolla vastaan, niin pyri ajattelemaan laatikon ulkopuolelta – voisitko tehdä arjessasi jotakin sellaista, että tulee liikuttua kuin huomaamattaan. Joko yksin tai yhdessä.

Unelmien liikuntaa kohti,

Tanja

Reader Interactions

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *