YRITTÄJÄ – AINA TÖISSÄ?

Yrittäjät ovat kovia tekemään töitä ja perinteiset työntekijöitä koskevat työaikalait eivät päde yrittäjien kohdalla. Työviikot saattavat olla pitkiä ja työpäivien pituudet hyvin vaihtelevia. Useilla yrittäjällä on monta rautaa tulessa ja täytyy itse hoitaa monenlaisia työtehtäviä asiakastyöstä kirjanpitoon ja myyntiin – mitä milloinkin.

Pitääkö yrittäjän kuitenkaan aina olla töissä ja tavoitettavissa?

Suomessa on perinteisesti arvostettu työteliäisyyttä ja ahkeruutta. Välillä tuntuu, että asiakkaat olettavat yrittäjän olevan aina töissä – viesteihin odotetaan vastauksia illalla vaikkapa klo 22:30, jos pikaviestimessä sattuu näkymään yrittäjän olevan ”paikalla”. Oletetaan myös, että yrittäjä pystyy venymään ja varaamaan aikaa asiakkaan toivomalle työlle lähes milloin tahansa – vaikka kalenteri olisi täynnä tai sinne olisi varattu jopa vapaapäivä. ”Etkö saisi mahdutettua vaikkapa iltapäivän jatkoksi vielä tämän…”

Yrittäjien keskuudessa puolestaan vaikuttaa olevan jopa ihannoitua, kun joku ”hustlaa” ja tekee aivan järjettömiä tuntimääriä töitä viikossa. Osa tuntuu oikein kehuskelevan tekevänsä yli 80 tuntia töitä viikossa, samalla kun yöunet jäävät 3-4 tuntiin yössä. Miten nämä yrittäjät ovat ylipäätään hengissä?

Tällaisella tahdilla ei pysty paahtamaan ainakaan kovin pitkään, ilman että siitä aiheutuu vähintäänkin haasteita omalle terveydelle. Toki välillä on tilanteita, kun joutuu tekemään ympäripyöreää päivää ja jopa useamman viikon töitä ilman vapaapäiviä, mutta tämä ei missään nimessä saisi olla jatkuva tilanne. Meillä jokaisella on oikeus ja jopa velvollisuuskin pitää vapaata.

Jokainen meistä tarvitsee lepoa ja palautumista.

Jokainen meistä tarvitsee vapaapäiviä.

Voisin väittää, että jokainen meistä tarvitsee myös lomaa.

Yrittäjällä on paljon enemmän annettavaa omalle työlleen, asiakkailleen ja mahdollisille työntekijöilleen, jos hän osaa välillä irtautua omasta työstään. Ihmisen keho ja mieli tarvitsevat palautumista. Ilman palauttavia hetkiä ja vapaata aikaa keho ja mieli käyvät kierroksilla ja pahimmassa tilanteessa ajaudutaan uupumukseen tai muulla tavalla sairastumiseen.

Kuka tekee työsi silloin, jos sairastut etkä pysty hoitamaan tonttiasi?

Oletko tehnyt itsestäsi korvaamattoman?

Miten voisit ennakoida, jotta hetkellinen oma sivussa olosi ei kaataisi koko yritystoimintaasi?

Jokaisen ihmisen, myös meidän yrittäjien, pitäisi pystyä jollakin tasolla priorisoimaan omaa hyvinvointia ja jaksamista. Hyvinvoivana olemme kaikki parempia omassa työssämme ja arkipäivän elämän muissakin toimissa. Vapaapäivien ja loman tulisi olla normi, joka on otettu huomioon jo etukäteen töiden aikataulutuksessa ja hinnoittelussa. Yrittäjän tulisi pystyä budjetoimaan itselleen muutama viikko lomaa vuoden aikana. Yksinyrittäjänä voit pohtia, voisiko yrityksesi olla lomasi ajan myös lomalla, suljettuna. Älä varaa tuolle ajalle työtehtäviä, niin sinun ei tarvitse pohtia, kuka työsi tekee silloin kun itselläsi on loma.

On ajatuksia herättävää kuulla yrittäjien kommentteja siitä, kuinka he eivät ole pitäneet lomaa vuosiin. Edellisestä vapaapäivästäkin voi olla aikaa useita kuukausia. Vapaapäivistä, varsinkin arkena, saatetaan kokea myös syyllisyyttä – on helpompi sanoa asiakkaalle kalenterin olevan jo täyteen buukattu sen sijaan, että sanoisi pitävänsä vapaapäivän. Onpa tullut useamman kerran kuultua seuraavakin kommentti:

”Mikä on loma – eipä sellaista ole itsellä ollut sitten palkkatöiden lopettamisen”

Miksei vapaalle varata aikaa kalenteriin? Yrittäjällä on kuitenkin vapaus, ainakin jossain määrin, määritellä työaikansa ja miten rytmittää työnsä. Miksi kukaan haluaisi paahtaa sata lasissa ylipitkää työviikkoa, jos on mahdollisuus luoda rennompi aikataulu ja hoitaa työt järkevämmin? Missä on useiden yrittäjien oman työn johtamisen taidot?

Yksi syy yrittäjyydelle on monella, että töitä saa aikatauluttaa itselleen sopivalla tavalla. Miksi omaan kalenteriin ei siis priorisoida jo lähtökohtaisesti aikaa palautua, pitää vapaata ja jopa lomailla. Ei me yrittäjätkään olla superihmisiä tai koneita. Autostakin loppuu polttoaine, jos sitä ei koskaan tankkaa – miten siis itse voisimme jaksaa koko ajan, ellemme saa riittävästi polttoainetta? Tässä tapauksessa siis lepoa, toki myös ravintoa ja riittävää liikettä.

Luonnollisesti töitä tehdään silloin kuin niitä on, varsinkin kausityössä ja silloin kun työt ovat jostain syystä vähissä. Yrityksen ensimmäisten vuosien aikana töitä saa myös usein tehdä hartiavoimin ja järkevistä työajoista piittaamatta, jotta saa yritystoiminnan ylipäätään kannattavaksi. Näissä tapauksissa venyvät työpäivät ja -viikot ovat ymmärrettäviä. Vuosien ajan jatkuva pään hakkaaminen seinään omilla äärirajoilla sinnitellen ei kuitenkaan ole millään muotoa järkevää. Jos toimit näin, niin pohdi, olisiko työtavoissasi tai oman aikasi ja yrityksen budjetoinnissa jotakin parantamisen varaa.

 

– Tanja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *